יום שלישי, 14 ביוני 2011

המשקיעים ממתינים לפוליטיקאים – האיחוד האירופי או הקונגרס האמריקאי / ברננקי

מילת סיכום: חודש יוני לא מראה סימני שיפור, האופטימיים מחכים לבשורות חיוביות שיגיעו אולי בחודש הבא. יולי ואוגוסט, שהם חודשי הקיץ, אמנם לא נחשבים לחודשים חיוביים סטטיסטית אך בהחלט ייתכן שלאחר חודשיים של ירידות נקבל ביולי נתונים מעודדים יותר בהשוואה לתקופה האחרונה.

יש לזכור שלמרות שמדד ה- S&P איבד מערכו כ – 7% מהשיא אליו הגיע לאחרונה, בחודשים אפריל מאי שנה שעברה איבד המדד מעל 14% טרם השיק ברננקי את התוכנית הכמותית QE2. לכן בשלב זה למרות תקופה רצופה של ירידות איננו מרגישים פאניקה בשווקים.

אז מה צפוי לנו ביולי: המסחר בחודש יולי יהיה ללא התוכנית להקלה כמותית 2QE של ברננקי, וישנו חשש בשוק מהיום שאחרי. אם השווקים יגיבו באדישות לסיום התוכנית, המשקיעים יקבלו בחזרה את הביטחון ויחזרו להשקיע בנכסים שנחשבים מסוכנים יותר כגון מניות. באפיק המנייתי, דוחות כספיים עבור רבעון שני צפויים לספק רוח גבית לשוק מאמצע החודש. גם התמתנות עליית מחירי הדלק ביוני משפיע לטובה על הצרכנים והדבר יבוא לידי ביטוי בנתוני המאקרו השוטפים שיפורסמו בחודש הבא. עוד בארה"ב, פתרון לבעיית תקרת החוב צפוי לקראת סוף יולי, אין ספק שהעלאת התקרה או פתרון כלשהו יפחית את אי הודאות ויחזק את השוורים. באירופה, פתרון למשבר החובות של יוון צפוי להתפרסם עד סוף יוני. מסר מרגיע מהאיחוד יגביר את ביטחון המשקיעים.

למה השווקים יורדים: הפוליטיקה מעכבת קבלת החלטות מהותיות שאישורן יוריד את אי הודאות בשווקים. תוכנית הפד קרבה לסיום בסוף החודש ולא בטוח מתי, אם בכלל, ובאיזו מתכונת תגיע תוכנית חדשה. החלטה על העלאת תקרת החוב האמריקאי מתעכבת, הדיונים עלולים להימשך עד סוף יולי. פתרון מוסכם למשבר ביוון גם אינו נראה באופק.

נוסף על הפוליטיקה, בתקופה האחרונה הכלכלה הגלובלית סובלת מנתוני מאקרו פושרים. בארה"ב יש סימנים להאטה בצמיחה ועלייה באבטלה, באירופה יש ירידה בקצב הייצור, באמון הצרכנים ועליות במחירי הגלם מגבירים את קצב האינפלציה. בסין ישנה דאגה מירידה ביצוא ו-מהאטה בקצב הצמיחה, גורמים שעלולים לערער את היציבות בכלכלה הסינית. השבוע שטף הנתונים הכלכליים גבוה ולא אופתע אם נמשיך לקבל מספר נתוני מאקרו פושרים.

מאקרו מהותי בארה"ב: יום שלישי - מכירות קמעונאיות עבור חודש יוני, הנתון צפוי להצביע על ירידה במכירות במאי לעומת עליה באפריל. עוד ביום שלישי – מדד מחירים ליצרן. ביום רביעי – מדד מחירים לצרכן – נתוני האינפלציה צפויים להתמתן. עוד ביום רביעי – סקר מדד הייצור אימפייר - צפוי להראות גידול בייצור. ביום חמישי – סקר מדד ייצור של פילדלפיה צפוי להראות גידול, עוד בחמישי – נתון האבטלה השבועי – ללא שינוי, כל מספר נמוך מ – K400 יחזק את השוק, אך זה לא צפוי לקרות בשבועות הקרובים. ביום שישי – מדד אמון הצרכנים, זהו הפרסום הראשוני והוא צפוי להישאר ללא שינוי.

על פי סקרים אחרונים המאקרו בארה"ב צפוי להיות חיובי יותר במחצית השנייה של השנה. מאז השיא ירד מחירו של הנפט מעל ל- 14%. הירידה האחרונה במחירו של הנפט תעזור לעודד את הצריכה במחצית השנייה של השנה ולמתן את האינפלציה (בהנחה שגורמים חיצוניים לא יביאו לעלייה נוספת במחירו בטווח הקרוב). כמו כן, סביר שנראה גידול בייצור בחודשים הקרובים. זאת בהשוואה לחודש קודם כאשר המפעלים מתאוששים מהמחסור בחלקים שנבע מאסון הטבע ביפן – בעיקר צפוי שיפור בתעשיית הרכב שכה חשובה לכלכלה האמריקאית. סקר נוסף שבוצע מצביע על ציפייה שכלכלת ארה"ב תצמח בקצב של 3.2% במחצית השנייה בהשוואה ל 2.3% במחצית הראשונה.

מדדים בשבוע שעבר, מדד ת"א 25 איבד בסיכום שבועי 0.7% למרות שבוע המסחר המקוצר, זהו שבוע שלישי רצוף של ירידות. המדדים בארה"ב סגרו את שבוע המסחר האחרון במגמה שלילית זהו שבוע שישי רצוף של ירידות. מדד ה S&P ירד כ- 2.2%(-), הדאו ירד בכ 1.6%(-), מדד הנאסד"ק ירד כ – 3.3%(-) הנאסד"ק הפך שלילי מתחילת השנה, 0.3%-, במהלך השבוע האחרון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה