יום שני, 28 ביוני 2010

אינפלציה או דיפלציה, 27 יוני 2010

נושאים בפוקוס השבוע: ה - 20G ואבטלה לחודש יוני


פגישת ה 8G הסתיימה ביום שבת ללא החלטה, מלבד הצהרה שהכלכלה הגלובלית עדיין שברירית. הדיונים יימשכו לתוך הועידה המורחבת של ה 20 G רפורמה הפיננסית שמקדם אובמה בנושא הבנקים, צפויה אף היא לספק כותרות מעניינות השבוע כאשר האמריקאים דורשים מהבנקים הלימות הון גבוהה יותר והאירופאים דורשים מס גלובלי על עסקאות. מגזר הבנקים לפחות ביום שישי הספיק להגיב בחיוב על התוכנית. בהמשך השבוע ימתינו המשקיעים לנתוני האבטלה של חודש יוני, תנודתיות המסחר בהחלט תגבר לקראת יום רביעי. בסקר אבטלה ADP צפי לשיפור מ K55 ל K58 וביום שישי NFE הממשלתי. צפי להרעה מגידול בסך 431 אלף משרות בחודש שעבר לירידה בסך 103 אלף משרות החודש.

למילת סיכום: ללא נתון חיובי השבוע מחד וצפי לנתונים שליליים ביחס לחודשים הקודמים מאידך להערכתנו השווקים יתקשו לעלות.

נקודות לתמיכה בשווקים: הודעה משותפת מפגישת ה - 20 G אישור סופי של הרפורמה הפיננסית בארה"ב, נתון אמון הצרכנים בארה"ב, בריטניה וגרמניה – נתוני צמיחה מחירי בתים וייצור מעל הצפי.

נקודות עם השפעה שלילת על השוק: הורדות דירוג, הודעות על חדלות פירעון, נתוני דיור או נתוני אבטלה ליוני פחות מהצפי, ביולי צפי לגל של הורדת תחזיות רווח, עליה במתיחות גיאו פוליטית.

בשבוע שהיה: ארה"ב צומחת בקצב איטי יותר מהצפי

השבוע נסגר בירידות שערים בחו"ל, המדדים העיקריים בארה"ב ירדו בממוצע כ-3% שבוע הסתיים ראלי חיובי של שבועיים. המשקיעים לא אהבו: את הורדת הדירוג של הבנק הצרפתי BNP ובארה"ב את נתוני הדיור והצמיחה שהיו פחות מהצפי וכן אכזבה נוספת מהזמנות המפעלים. המשקיעים הגיבו בחיוב לריבית שנותרה נמוכה כמו כן הגיבו בחיוב לאישור ראשוני של הרפורמה הפיננסית שאינה נוקשה יתר על המידה. עליה במדד אמון הצרכנים, תוכנית הצנע בבריטניה התקבלה גם היא בחיוב, לראיה המטבע הבריטי התחזק מול יתר המטבעות בשבוע החולף.

הפינה החמה: אינפלציה או דיפלציה?

פגישת המדינות המתועשות ה 20 G תתמקד בשתי מודלים שונים כאסטרטגית יציאה מהמשבר. מחד ריסון תקציבי והקטנת גירעון עתידי על פי המודל האירופי כפי שהחלו בביצוע אנגליה וגרמניה למרות שהדירוג שלהן עדיין מושלם, AAA לא כמו יוון שחויבה לבצע קיצוץ כתנאי להלוואה. ומנגד המשך המדיניות המוניטרית המרחיבה כפי שפועלת ארה"ב שמוכנה להקריב את הגרעון ובלבד שהיא תתמוך ותגדיל את הצריכה המקומית על מנת להמשיך ולהניע את הכלכלה. עידוד הצמיחה בא על רקע נתונים מאכזבים מהשבוע האחרון, נגיד מצדו חזר בהצהרתו שהריבית תישאר נמוכה לעוד זמן ממושך. ריבית נמוכה שעוזרת לצרכנים לצרוך וגם לעסקים להלוות היא בהחלט גורם חיובי לשווקים לפחות בטווח הקצר. ואם לא יהיו הודעות דרמטיות או משבר גיאו פוליטי כלשהו ייתכן שכל עוד המדינות אינן צריכות להתמודד עם הגירעונות התופחים נמשיך לראות ביצועים חיוביים טובים בטווח הקרוב בשוק המנייתי. במתכונת האמריקאית החשש הוא מאינפלציה עתידי, במתכונת האירופאית החשש הוא ממיתון חוזר. וכל עוד אין החלטה גלובלית מאוחרת נמשיך לראות תנודות חדות בשווקים, ואולי אף פער תשואות בין ארה"ב לאירופה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה